Verkennerkamp Duitsland 2015

Van 4 t/m 11 juli zijn de Verkenners weer op zomerkamp geweest. Dit jaar zijn we naar Duitsland geweest op een scouting terrein in Bendorf, vlak boven Koblenz. Een week lang heeft voor de Verkenners in het thema gestaan van warm weer, niet zulk lekker brood en natuurlijk: Worst!

Kampterrein

Kampterrein

Tijdens het kamp hebben de Verkenners met van alles te maken gehad. Op de heenreis hadden we gelijk al een auto met autopech en daardoor was de groep pas om 21:00 compleet op het terrein, de tweede dag hadden we te maken met hoge temperaturen en hebben we de dag doorgebracht op het kampterrein waar een heerlijk koele bergbeek langs liep.

Die Deutsche Eck

Die Deutsche Eck

Later in de week zijn we nog in Koblenz geweest, ook dit bracht de nodige uitdagingen. Zo waren de fietswegen van Bendorf naar Koblenz afgesloten door wegwerkzaamheden en moesten we omrijden. Op de heenreis betekende dit een fietstocht van ruim 20 kilometer, en op de terugweg moesten we een berg op fietsen met een stijgingspercentage van 8%!

Verder hebben we met z’n allen nog een dag in een nabijgelegen klimpark doorgebracht. 5 uur lang mochten alle Verkenners vooraf uitgezette parcours beklimmen. Sommigen besloten alleen de lichtste parcours te doen, maar er waren er ook genoeg die voor de zware parcours gingen.

Helemaal uitgeput van de eerste paar dagen zijn ze woensdag en donderdag op dagtocht gegaan. De leiding had een tocht van 15 kilometer uitgezocht die een ronde rond het kampterrein maakte. Deze tocht hebben ze in 2 dagen gelopen en werden tijdens het lopen getrakteerd op een schitterende omgeving met spectaculaire uitzichten over onder andere het Rijndal.

Op de vrijdag hebben we vast het een en ander opgeruimd en hebben we de middag lekker doorgebracht in het zwembad waar we de kinderen nog hebben getrakteerd op een patatje met curryworst. Vrijdagavond werden we vergezeld door Remco en Alice en hebben we het kamp afgesloten met een BBQ en een Bonteavond.

Klimmen in het Klimpark

Klimmen in het Klimpark

Zaterdag 11 juli zijn we om ongeveer 12:00 weer vertrokken en teruggereden naar Nederland, waar we om ongeveer 17:00 van alle kinderen afscheid hebben genomen.

We hebben een fantastisch zomerkamp gehad, we hopen dat alle Verkenners het ook leuk vonden. En we hopen iedereen na de zomervakantie weer terug te zien op ons eigen clubhuis in Hilversum!

Wil je nog even nagenieten van het kamp, bekijk dan de foto’s in het fotoboek!

RSA 707RSA 707