PE2GES/J – 2016

Dit jaar was het dan weer zover: tijd voor de JOTA! Elk jaar wordt er de Jamboree on the Air georganiseerd waarbij scoutinggroepen wereldwijd met elkaar gaan communiceren via radiozenders. Elke twee jaar doet de Hilfertheem er ook aan mee en dit jaar was het dan weer zover.

jotastukjeTijdens het weekend kon door de kinderen en de leiding worden gezonden met andere scoutinggroepen in Nederland via de radiozender die zoals elk jaar weer werd voorzien door Jorrit. Naast het zenden kon er ook worden deelgenomen aan de JOTI (Jamboree on the Internet). Vier computer stonden in het verkennerlokaal klaar om mee te chatten met andere groepen in de wereld. Echter werden er toch meer spelletjes gespeeld, namelijk het traditionele Atomic Bomberman wat weer een groot succes was.

Naast de JOTA en de JOTI werd er door de speltakken natuurlijk ook gezorgd voor een uitgebreid programma dat helemaal in het teken stond van communicatie!

De zaterdagavond van de JOTA is besloten met de uitreiking van de kinder-EHBO diploma’s aan David, Maaike, Krissie, Susan, Luuk en Daan! Ook werd gelijk onze Theo nog even in het zonnetje gezet omdat die al jaren lang zich inzet voor een geweldige catering tijdens dit weekend.

Ook dit jaar was de JOTA weer een groot succes!

RSA 707RSA 707