Groepsweekend en Overvliegen

Wie is de beste Hollander? Dat was het thema van een ongelofelijk leuk groepsweekend op 22, 23 en 24 september.

Hierbij streden Jacobus en Henk om de titel ‘’De beste Hollander”.

De kinderen hielpen hierbij en deden het hele weekend door spelletjes in thema “Holland”.

We hebben een oud Hollands spelletjes circuit gedaan, een speurtocht en een groot handel spel waarbij de kinderen moesten handelen met hun eigen leiding. Super leuk!!

De rowans en de verkenners waren er al een nachtje eerder dan de welpen en de bevers.

Bij aankomst hebben ze de tent opgezet en hebben we daarna een super gave greppeltocht gedaan waarbij je moest kruipen door de bosjes om niet gepakt te worden door de zoekers.

Aan het eind van het weekend heeft de jury bekend gemaakt wie de winnaar was.

Dit was geen Jacobus, geen Henk, maar de kinderen kregen de prijs voor de beste Hollander! De jury had voor elk kind een vet gaaf naam bandje als aandenken aan het groepsweekend.

De week na groepsweekend was het overvliegen. De leiding had een parcours gemaakt over het water, hierbij moesten de kinderen en leiding die overvlogen van de ene kant naar de andere kant lopen over een gespannen lijn in de lucht. Toen iedereen naar zijn/haar nieuwe speltak overgevlogen was ging je met je nieuwe speltak de opkomst verder doorzetten.

Met een leuk groepsweekend in de pocket en aangezien ieder lid bij zijn/haar passende speltak zit, kunnen we er weer vol tegen aan!!!

RSA 707RSA 707