Groepsweekend 2019

Groepsweekend.

In het weekend van 29, 30 en 31 maart zijn we met de Hilfertheem op groepsweekend geweest. We waren te gast in uitgeest bij de lokale scoutinggroep. In een boerderij met een mooi stuk buitenruimte en een kampvuurkuil. het thema was Boerderij Hilfertheem. Het doel van het weekend was om erachter te komen welke leiding er een klap van de molen had gehad.

Vrijdag.

Op vrijdag avond kwamen de verkenners en de rowans aan. Na aankomst hebben de verkenners hun tent opgezet en hun bedje klaar gemaakt voor de nacht. Hierna kregen we een briefing over het avondspel. Een spel waarin het de bedoeling was voor de groepjes om uit handen van de hunters en ondertussen punten te scoren door te meeten met de andere groepjes en kaarten uit te wisselen.

Zaterdag.

Op zaterdagochtend hadden de verkenners vrije tijd. Buitenspelen, vissen in de sloot of lekker een boekje lezen. Om 12 uur kwamen de welpen. Na afscheid van hun ouders hebben we met zijn allen gelunched met een boeren omelet. Hierna hebben we met zijn allen geopend en is het duidelijk geworden wat het doel van het weekend was. ’S Middags hebben we boerenstratego gespeeld. Alle dieren van de boerderij kwamen langs. In de namiddag hadden we een vossenjacht en konden we opzoek naar de verschillende themafiguren. Er liep een gabber, een motorcrosser, een middeleeuwse man en een vogelverschrikker door het dorp. ’s Avonds bij het kampvuur hadden we een avondspel. Ik hou van holland. Strijden met je eigen groepje wie de hollandste groep van de Hilfertheem is. De welpen en bevers gingen naar bed en het was ’s avonds nog lang gezellig bij het Kampvuur.

Zondag.

Zondag ochtend stond in het teken van de boerderij die gek maakt. De kinderen moesten door middel van kaartjes bij elkaar sparen erachter komen wie de klap van de molen had gehad. Na het spel hebben we de tenten weer ingepakt. En zijn we erachter gekomen dat Felice een klap van de molen had gehad.

Kortom het was een superweekend!

RSA 707RSA 707