Verkenners

De Verkenners (11-14 jaar) hebben opkomst op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur. De Verkennersgroep van de Hilfertheem bestaat op dit moment uit 15 Verkenners, zowel jongens als meisjes. Omdat ons clubhuis in een prachtig bos ligt, hechten we zeer veel waarde aan buitenactiviteiten.

De programma’s van de Verkenners zijn goed afgestemd op de leeftijd. De Verkenners maken tijdens de opkomsten kennis met een groot aantal activiteitengebieden zoals sport en spel, veiligheid, kamperen, natuur en milieu, koken, expressie en samenleving. Voor bijna alle activiteiten geldt dat samenwerking en zelfstandigheid onmisbaar is. De opkomsten zijn voor de Verkenners ontspannend en ze steken er nog wat van op ook!

Patrouilles
De Verkennersgroep is ingedeeld in patrouilles. Dit zijn subgroepjes met aan het hoofd een patrouilleleider (PL) en een assistent-patrouilleleider (APL). Zij zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van hun patrouille en zijn het ‘aanspreekpunt’ voor de leiding. De leiding heeft regelmatig overleg met de PL’s en APL’s over de activiteiten.

Ieder jaar (meestal rond moederdag) gaan de Verkenners naar de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden), daar nemen ze het per patrouille op tegen andere patrouilles van andere Scoutinggroepen in de regio. Ze worden daarbij beoordeeld op onder andere scoutingtechnieken, samenwerking, zelfredzaamheid en enthousiasme. De beste 2 patrouilles van de RSW gaan daarna naar de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden).

De belofte
Ik beloof mijn beste te doen een goede Verkenner te zijn,
Iedereen te helpen waar ik kan,
En me te houden aan de Verkennerwet.
Jullie kunnen op me rekenen!

De Verkennerwet
Een Verkenner trekt er samen met de anderen op uit
Om de wereld om zich heen te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.
Hij is eerlijk, trouw en houdt vol.
Hij is spaarmzaam en sober
En zorgt goed voor de natuur,
Hij respecteert zichzelf en anderen.

Lid Worden?
Een keer komen kijken is altijd mogelijk! De Verkenners hebben iedere zaterdag opkomst op ons clubhuis, van 14.00 tot 17.00. Meer informatie op onze pagina ‘Lid Worden‘.