Clubhuis ‘De Spaander’

Clubhuis ‘De Spaander’

Ons clubhuis ‘De Spaander’ is uniek gelegen midden in het Gooisch Natuurreservaat ‘Het Spanderswoud’. De ideale locatie voor een leuk zomerkamp midden in de natuur! In de zomermaanden ins ons clubhuis te huur voor andere Scoutinggroepen.
Op deze pagina vind je meer informatie over het gebouw, de omgeving, de voorwaarden en de prijzen.

Zowel het Welpenlokaal als het Verkennerlokaal kunnen prima gebruikt worden als slaapzaal (houten vloer!) of als dagverblijf/eetzaal. De lokalen zijn elk 8×6 meter groot. Tussen deze twee lokalen bevindt zich een schuifwand, waardoor de lokalen met elkaar verbonden kunnen worden. Het gebouw biedt makkelijk plaats aan 30 personen. Het gebouw is inbraak- en brandbeveiligd volgens alle voorschriften.
Via de hal zijn alle lokalen en andere ruimntes bereikbaar. In de hal vindt men een grote wasbak op kinderhoogte met zes kranen. Daarnaast bevindt zich nog een kleine lage wasbak met warm water. Ook kan men via de hal het stafhok , de WC’s en de riante douche bereiken.

De keuken is voorzien van een koelkast, oven, vaatwasser, magnetron, groot aanrecht, kasten en een gootsteen met warm/koud water. Verder staat er in de keuken twee grote 4-pits hotelfornuizen op aardgas. Beide fornuizen zijn geschikt voor grote pannen.
Het stafhok kan gebruikt worden om even apart te zitten van de groep of om dingen op te slaan.
Het clubhuis is voorzien van een breedband Internetaansluiting. Deze aansluiting (ook draadloos) is voor huurders gratis te gebruiken.

De plattegrond van het clubhuis

De omgeving
‘De Spaander’ ligt in het Goois Natuurreservaat ‘Het Spanderswoud’, een groot bos tussen Hilversum en Bussum. In het Spanderswoud liggen stukken heidegrond en waterpartijen. In de omgeving van Hilversum is nog veel meer natuur te vinden, waaronder de bekende Loosdrechtse Plassen (op fietsafstand). Het clubhuis is makkelijk bereikbaar per auto (ook in het bos voor laden en lossen) en er is een grote parkeerplaats aan de weg aanwezig.

Naast het clubhuis liggen twee speelvelden en een grote kampvuurkuil. Deze functionele kampvuurkuil biedt makkelijk plaats aan meer dan 50 personen. Vuurstoken is toegestaan, mits er geen stookverbod van kracht is.

Speelveld met kampvuurkuil
Op 200 meter lopen aan de rand van het bos staat ‘De Boshut’, een gezellig eethuisje met frituur. Op fietsafstand is een winkelcentrum voor de boodschappen. Het centrum van Hilversum is ook niet ver (ongeveer 10 minuten fietsen).
Het Sportfondsenbad (binnen- en buitenbad) van Bussum ligt op 3 km afstand van het clubhuis en is per fiets veilig en snel te bereiken. Verder vindt men in de buurt het Mediapark met de TV- en radiostudio’s, Beeld & Geluid, Het Scoutingmuseum in Baarn, pretpark Oud-Valkeveen in Naarden, Geologisch Museum in Laren en de botenverhuur op de Loodsrechtse Plassen.

Adresgegevens & routebeschrijving
‘De Spaander’ is makkelijk bereikbaar met de auto, of het openbaar vervoer.
Clubhuis ‘De Spaander’
Binnenweg 2
1217 DE
Hilversum

Prijzen

Huurprijs 2010100,- euro per dag (24 uur)
Borgsom200,- euro
MateriaalIn het clubhuis staan tafels, stoelen, banken, een koelkast, magnetron, vaatwasser, fornuis/oven etc. tot beschikking van de huurder.Groepsmateriaal, zoals keukengerei, touw en pionierhout wordt in principe niet verhuurd!

LET OP!

  • ‘De Spaander’ wordt alleen verhuurd aan Scoutinggroepen, dus NIET aan studenten, scholen, bedrijven, etc. In verband met de ligging van “De Spaander’ in een natuurreservaat wordt het clubhuis ook niet verhuurd voor feesten, partijen, barbecue’s, etc.
  • Wegens onze eigen opkomsten in de weekenden is ‘De Spaander’ enkel beschikbaar voor weekverhuur, dus ook niet voor losse weekenden (met uitzondering van de zomervakantie). Ook tijdens Pasen, Pinksteren en Hemelvaart wordt ons clubhuis niet verhuurd.

Meer informatie / reserveren
Mochten er nog zaken onduidelijk zijn, kun je voor meer informatie de beheerdster mailen: Els Nieland, verhuur ‘apenstaart’ hilfertheem.nl.

Het Verkennerlokaal
De bar
Het stafhok
Parkeerplaats bij de Binnenweg
De weg door het bos richting ‘De Spaander’
Speelveld met kampvuurkuil