Wie zijn wij?

Scouting Hilfertheem is een middelgrote en actieve Scoutinggroep met ruim 70 leden. In 2011 vierden wij ons 100-jarig jubileum, we zijn dan ook de oudste groep van de regio!

De Hilfertheem is lid van de wereldwijde Scoutingorganisatie, die op dit moment zo’n 32 miljoen leden telt. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland.

Veel van onze leden komen uit Hilversum zelf, maar we hebben dankzij onze ligging ook een groot aantal leden uit omliggende gemeenten, zoals Nederhorst den Berg, Kortenhoef en Bussum.

degroep_001

Onze thuisbasis is ons clubhuis ‘De Spaander’. De Spaander ligt in het prachtige Spanderswoud, een groot bos tussen Hilversum en Bussum. Ons clubhuis verhuren wij aan andere Scoutinggroepen. De ideale locatie voor een leuk zomerkamp! Op de verhuurpagina vind je meer informatie over het gebouw en de omgeving.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA degroep_003Wij zijn een groep met een rijke historie. De Hilfertheem was de eerste Hilversumse Scoutinggroep, en bestaat sinds 1911 (vier jaar nadat Sir Lord Robert Baden-Powell met Scouting in Engeland begon). Oorspronkelijk was de groep bekend als ‘Die Gooische Treckers‘. Omstreeks 1970 fuseerde ‘Die Gooische Treckers’ met de ‘Naerdiclant‘. De nieuwe naam werd ‘Scouting Hilfertheem’. Meer informatie over onze geschiedenis vind je op onze uitgebreide geschiedenispagina!

Iedere zaterdag staat er een enthousiast leidingteam klaar om alle kinderen een plezierige en vooral leerzame vrijetijdsbesteding te bieden. Omdat kinderen van verschillende leeftijden nou eenmaal ook verschillende dingen leuk vinden, komt ieder kind terecht in een speltak. Een speltak is een groep kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Iedere speltak houdt zich bezig met activiteiten die op de leeftijd zijn aangepast. Iedere speltak heeft een eigen leidingteam.

degroep_004Bij Scouting Hilfertheem krijgen de kinderen spelenderwijs veel te maken met samenwerking, zelfstandigheid en omgang met een groep. Omdat wij midden in een prachtig bos zitten, hebben buitenactiviteiten bij onze groep de voorkeur. Daarbij valt te denken aan activiteiten als vlotten bouwen, speurtochten, kampvuren, nachtspelen of abseilen.

Onze groep probeert zich te onderscheiden door zich te richten op echte Scouting-activiteiten, dus niet binnen knutselen zoals op school, maar buiten in het bos lekker ravotten!

Opkomsttijden van de speltakken:

Bevers 5-7 jaar zaterdag 10.00 – 12.00 uur
Welpen 7-11 jaar zaterdag 15.00 – 17.00 uur
Verkenners 11-14 jaar zaterdag 14.00 – 17.00 uur
Rowans 14-17 vrijdag 20.00 – 22.00 uur
Stam 17+ Iedere eerste zaterdag van de maand borrel, vanaf 20.00 uur.

Voor meer informatie over speltakken, kun je kijken op de speltakpagina’s.

RSA 707RSA 707